En dag i Järvsö för downhill

En dag i Järvsö för downhill

När sommarsäsongen drar igång så fylls man med lite extra glädje då cykelparken öppnar i Järvsö. Man försöker ivrigt boka in sina vänner på ett besök så fort som möjligt. Här finns nämligen möjligheten att utmana sig själv och bli en ännu bättre cyklist! Ja så är det faktiskt, här kan man testa sina gränser och träna på sin cykelteknik varv efter varv under kontrollerade omständigheter.

Det är något magiskt med att åka i dessa välplanerade spåren nerför berget. Det enda man behöver göra är att se till att man har tillräckligt med skydd för att känna sig bekväm i backen och åka så många varv som man bara orkar.

Med åren har Cykelparken i Järvsö vuxit jättemycket. Cykelintresset har blivit större och cykelparken har uppgraderat deras lift. Nu finns det till och med två hotell precis bredvid berget. Det tycker i alla fall jag är imponerande för en såpass liten tätort.

När man lastar på cyklarna och ger sig av tidigt på morgonen förberedd på en fartfylld dag i parken så kan inget förstöra stämningen! Det är sånt här man mår bra av, en heldag endast utsett för att åka utför!

Vem är downhill cykling till för?

Egentligen kan alla cykla downhill men man måste ha med sig att veta sina begränsningar. Man kan till exempel se på trevliga videos på internet där folk är jätteduktiga och flyger ner för bergen. Ha då i åtanke att dom människorna säkerligen har cyklat i flera år och sakta men säkert blivit bättre precis som man själv ska göra om man precis har börjat cykla.

Skydden du ska använda

Det finns skydd för nästan hela kroppen att hyra på en cykelpark. Det viktigaste är hjälmen och då är det ingen traditionell cykelhjälm vi pratar om, utan en som täcker hela huvudet, en så kallad fullface hjälm.

När du har hjälmen på plats är det dags att prova ett lämpligt överkroppsskydd. Ett fullt överkroppsskydd täcker armar, axlar, bröst och rygg. Med ett överkroppsskydd på plats känner man sig genast mycket tryggare att ge sig ut i backen.

Innan man ger sig ut på sitt cykeläventyr så ska man också prova ett par hårda knäskydd och ett par handskar så man inte river upp sina händer och knän. Det är dessutom mycket skönare för händerna att ha ett par handskar med tanke på vibrationer och slag man utsetts för under dagen man cyklar.

Vilken cykel kan man använda

Om man har en cykel som rekommenderas vara fulldämpad med både framdämpning och bakdämpning så kan man mycket väl ta med sig den till parken. Men tänk på att cykeln ska ha bra bromsar och klara av terrängcykling i lite högre farter. Därför finns det cyklar att hyra i parken. Dom cyklarna i parken är redo för att utsättas för allt som ställs i dess väg! Riktigt tuffa cyklar faktiskt. Min rekommendation är att hyra en cykel om du är osäker på din egen cykel klarar av det.

Mountainbike24.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Mountainbike24.se 2024